Top 10 cele mai urâte telefoane din istorie: câte ai avut dintre ele

de: Andrei Tilimpea
02 03. 2022

Am văzut un număr impresionant de telefoane lansate în ultimii 20 de ani. Unele dintre aceste dispozitive au schimbat fundamental societatea, în timp ce altele… nu atât de mult.

Producătorii de telefoane doresc întotdeauna să creeze modele noi și unice pentru produsele lor. Cu toate acestea, nu orice are succes, de aceea unele smartphone-uri sunt urâte și ciudate în comparație cu alte dispozitive de pe piață. Astfel, următoarea serie de smartphone-uri te va surprinde prin creativitatea excesivă a producătorilor.

Sharp Aquos R2 Compact

În 2017-2018, telefoanele cu bretoane au devenit din ce în ce mai frecvente. Oamenii au avut o mulțime de păreri despre această alegere de design și mulți încă mai au. Unii oameni indică Pixel 3 XL drept cel mai rău infractor, dar acel telefon avea doar un breton.

Sharp Aquos R2 Compact a șocat piața pentru că are două. A existat un breton clasic în partea de sus pentru camera frontală, dar compania s-a gândit la simetrie motiv pentru care a adăugat un al doilea breton în partea de jos pentru senzorul de amprentă.

Puteți argumenta că o crestătură mai mare vă oferă mai mult spațiu pe ecran, deoarece pictogramele de stare îl pot ocoli. Cu toate acestea, nu au existat multe beneficii pentru crestătura inferioară. Pur și simplu părea ciudat.

T-Mobile G1

Bine, poate că e puțin fierbinte. Oamenii au o chestie pentru T-Mobile G1, deoarece a fost primul telefon Android, dar să fim sinceri, este destul de urât.

Uită-te la acea secțiune inferioară masivă. Există patru butoane fizice și un trackball. Este total din plastic dar și arată ca plastic. Calitatea pare ca a unei jucării. Mecanismul de deschidere a ecranului a fost destul de grozav, dar adesea părea ușor îndoit.

Știu că a fost foarte devreme în era smartphone-urilor, dar uite ce făcea Apple atunci. Sigur, iPhone-ul original este și el învechit, dar părea mult mai lustruit și premium.

Samsung Galaxy S5 în „aur”

Galaxy S5 a fost un dispozitiv destul de simplu de la Samsung. Nu a fost o mare abatere de la designul Galaxy S4, dar Samsung a făcut o alegere care nu a mers bine. Partea din spate a telefonului avea o textură cauciucată.

Această textură cu gropițe arăta bine în alb și negru, dar culoarea „aurie” a primit imediat multe glume. Samsung a încercat să arate ca auriu strălucitor în fotografiile produselor. Cu toate acestea, în viața reală arăta mai mult ca bej, iar modelul îl făcea să arate ca un bandaj.

Galaxy S5 este exemplul perfect al modului în care o decizie de design aparent inofensivă – un spate cauciucat cu gropițe pentru o aderență mai bună – poate să se dezvolte în ceva urât. Odată ce s-a subliniat cât de mult semăna cu un bandaj, toată a rămas cu această impresie.

Doogee S70

Doogee S70 aparține tipului de smartphone „robust”. Doogee nu a proiectat doar un telefon cu materiale dure și evaluări IP și MIL ridicate. A trecut peste cap pentru a se asigura că și el este dificil.

Se întâmplă atât de multe cu acest telefon. Unghiurile ascuțite agresive și forma unghiulară, șuruburile false din jurul camerelor, textura de piele pe spate și ștampila „IP-68” grosolană. E prea mult.

Există destul de multe telefoane pe care le-aș putea enumera aici, care suferă toate de aceleași probleme. Nu este suficient ca un telefon să fie dur, trebuie să arate și ca un vehicul blindat. Unora le place acest design, dar eu cred că este urât.

Lamborghini TL700

Din când în când, un producător auto de ultimă generație își va licenția numele pentru un smartphone nebun. Aceste dispozitive sunt de obicei destul de stridente, dar Lamborghini TL700 ia tortul.

Pentru început, este placat cu aur îndrăzneț pe toate părțile. Sigla Lamborghini este în față și în centru și acționează ca un buton de pornire destul de mare. Dacă nu ar fi de ajuns, „Tonino Lamborghini” este și el imprimat deasupra butonului de pornire.

Părțile laterale ale TL700 au o textură moletă, iar spatele este acoperit cu piele de crocodil artificială. Sigla Lamborghini apare și pe spate cu mai multe accente aurii și șuruburi false aurii. E mult.

Aceste tipuri de telefoane sunt ciudate pentru că nu prea știu cine le cumpără. Lamborghini TL700 a fost lansat în 2012 și a costat 2800 de  dolari. Este cu siguranță un simbol de statut, dar nu unul foarte frumos.

Siemens Xelibri 6

Cu o formă care arată ca o cutie de machiaj, Xelibri 6 este un telefon conceput de Siemens pentru femei. Tastele sunt aranjate ciudat pe ambele părți, ceea ce face ca ecranul să se micșoreze și este dificil pentru utilizatori să trimită mesaje. Telefonul a fost lansat în 2003 cu două versiuni de culoare cupru (maro și argintiu) și platină (roz și argintiu).

Motorola StarTac Rainbow

Telefonul arată ca o jucărie pentru copii pentru că are atât de multe culori vii. Atât partea frontală, cât și interiorul telefonului sunt foarte prost proiectate.

Toshiba G450

Cu un design cu 3 cercuri constând dintr-un ecran superior, tastele numerice și litere de mai jos fac ca Toshiba G450 să devină urât și să arate mai mult ca o telecomandă decât un telefon mobil.

Telefon de încheietură F88

F88 este conceput pentru a fi purtat la încheietura mâinii cu un ecran special deviat de-a lungul mâinii utilizatorului, tastatura numerică integrată în curea, o antenă proeminentă. Toate combinate fac telefonul să arate foarte rău.

Goldvish Le Million

Telefonul are un design curbat teșit la ambele capete, care îl face să arate atât urât, cât și ciudat. Pentru a încărca dispozitivul, utilizatorii vor trebui să scoată partea de jos. Deși urât, Goldvish Le Million este făcut din aur de 18 carate și are 1.800 de diamante, ceea ce îl face foarte scump, aproximativ 1,3 milioane USD. Acesta este unul dintre cele mai scumpe telefoane vândute vreodată.

Aceste telefoane sunt cu adevărat urâte. Din fericire, majoritatea dispozitivelor „urâte” pe care le-am găsit datează din primele zile ale smartphone-urilor. Telefoanele moderne arată în general mult mai bine. Chiar și software-ul a parcurs un drum lung în ceea ce privește designul. Cu toate acestea, nu știi niciodată când s-ar putea să apară următorul model.